REGINA LĂUTARILOR, RĂPUSĂ DE COVID-19

0
39

Cornelia Catnga a pierdut lupta cu virusul la 63 de ani

Pandemia de coronavirus a mai răpit un artist iubit și consacrat. Cornelia Catanga,în vârstă de 63 de ani, celebra interpretă de muzică lăutarească, a murit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00. Mesaje de regrete au curs în urma postării. Artista s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga. Artistul Constantin Ungureanu, fondatorul trupei Nemuritorii, își exprimă regretul pierderii unei mari artiste.
După o viață dedicată cântecului , Cornelia Catanga a ajuns în corul lui Dumnezeu. Artista era internată de joi la Spitalul Universitar din Capitală, unde în urma testului PCR a fost diagnosticată cu Sars-Cov-2. Straea de sănătate s-a agravat foarte repede, iar vineri dimineața a făcut un stop cardiorespirator . Toate încercările cadrelor medicale de a-i salva viata au fost în zadar, Cormelia a încetat din viaţă. Anunțul a fost făcut de jurnalista Mara Bănică pe o pagină de socializare. Colegii de scenă și prietenii au scris cuvinte de durere pe paginile de socializare.
MARA BĂNICĂ, JURNALIST
Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte!
Mii de mesaje triste au curs în urma postării.

Mare pacat, era o femeie frumoasa si luminoasa , talentată si dedicata meseriei si familiei…SINCERE Condoleante , si bunul DUMNEZEU sa o odihnească in LUMINĂ si pace DIVINĂ !!!!
Nu mi vine a crede mara!! Off Doamne !! Sincerele mele condoleante familiei indurerate si indoliate. dumnezeu s a o odihnească în pace amin lumină și odihnă veșnică printre ingerasi suflet bun!
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și în lumină! Se duc oamenii dragi, care ne-au încântat cu muzica lautareasca de calitate!
Și artistul buzoian Constantin Ungureanu, fondatorul trupei Nemuritorii ne- a vorbit despre îndrăgita interpretă de muzică lăutărescă.

“Dumnezeu a luat-o în corul lui”, spune Constantin Ungureanu. Încă nu poate vorbi despre ea la timpul trecut. Întotdeauna, întâlnirile cu marea artistă, însemnau momente de veselie. Cornelia, impunea respect prin atitudinea ei, prin siguranța de sine, dar în același timp, bunătate și prietenie.

În anul 1964, la numai șase ani Cornelia începea să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului în județul Prahova. În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaborează un an, ca solist instrumentist. În 1971 cântă pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar în perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică. În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalentă. În vara anului 2019, cântăreaţa de muzică lăutarească a mai fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un infarct. Atunci i s-a montat un stent la inimă. Cornelia Catanga şi fostul său soţ, Aurel Pădureanu, au împreună un fiu, Alexandru, care are 24 de ani şi este stabilit în America. DUMNEZEU SĂ O IERTE!

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ