REGULAMENT PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE

0
85

Regulamentul privind animalele de companie a fost aprobat în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Municipal. Adoptarea proiectului de hotărâre ce stabileşte reguli clare, în special pentru proprietarii de câini a provocat discuţii aprinse şi reacţii din partea unor consilieri, dar şi a reprezentanţilor unor ONG-uri.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind deţinerea, creşterea, întreţinerea şi circulaţia câinilor, a celorlalte animale de companie şi a animalelor de fermă pe raza municipiului Buzău a faăcut obiectul unor discuții aprinse, astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal. Deşi s-a aflat o bună perioadă de timp în dezbatere publică, regulamentul a fost dur criticat, mai întâi de consilieri ai Opoziţiei, apoi de membrii unor asociaţii de protecţie a animalelor care au participat la şedinţă pentru a-şi exprima punctul de vedere. Iniţiatorilor  li s-a reproşat în primul rând că, regulamentul nu este în concordanţă cu legislaţia.

Şi reprezentanţii unor ONG-uri de profil au avut obiecţii şi au cerut amânarea votului privind regulamentul.

La final, chiar primarul Constantin Toma a recunoscut că regulamentul conţine unele erori, dar că documentul este perfectibil.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ