RER aglomerează traficul rutier

0
5

Andrei Neder: ” Operatorii… opresc în mijloc, se creează aglomerație “
Consilierii locali au luat în vizor activitatea societății de salubritate din municipiul Buzău. Cu toate că în ultimii ani tarifele la gunoi au fost majorate, în paralel fiind realizate investiții de către firma de colectare, serviciile nu sunt nici pe departe la nivelul așteptat. Aleșii locali reclamă faptul că există zone în care platformele de gunoi sunt insuficiente iar deșeurile sunt depozitate pe asfalt în apropierea lor. În replică, conducerea societății recunoaște că sunt situații ca cele amintite în schimb se fac demersuri de fiecare dată atât pentru suplimentarea platformelor cât și pentru informarea sau sancționarea cetățenilor care din diferite motive nu le folosesc.
O altă critică adusă societății de salubritate a fost accea că angajații ridică gunoiul la ore de vârf, de obicei dimineața atunci când majoritatea buzoienilor se îndreaptă către serviciu sau cu copiii la școală. Autospecialele voluminoase staționează pe anumite artere generând blocaje rutiere.
Recent, RER SUD a câștigat o licitație în județul Brăila urmând să presteze servicii de salubrizare, având la dispoziție o echipă de aproximativ 400 de angajați. Valoarea contractului este de aproximativ 90 de milioane de euro.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ