RER introduce sacul verde pentru sticle

0
22

Sticla prezintă avantaje și dezavantaje

Începând cu luna aprilie, RER SUD introduce în sistemul de salubrizare procedura de colectare separată a ambalajelor din sticlă numai din saci reutilizabili personalizați, pentru buzoienii care locuiesc la casă. Sacii verzi vor fi distribuiți de către echipa de comunicare a RER SUD doar buzoienilor care locuiesc la case, care spre deosebire de cei care locuiesc la bloc, nu dispun de niciun recipient pentru depozitarea separată a ambalajelor din sticlă, acestea regăsindu-se, în cele mai multe situații, depozitate în pubela neagră sau în sacul galben.
Buzoienii care locuiesc la case primesc de la RER SUD un nou tip de sac. Este vorba despre sacul verde pe care îl vor folosi pentru sticle.
În situația în care sacii se vor deteriora, atunci proprietarii trebuie să solicite un altul nou de la societatea de salubritate.
“Sticla prezintă unele dintre cele mai mari avantaje dar și dezavantaje, mai precis sticla se poate recicla la nesfârșit, însă aruncată în natură poate dura să se descompună pâna la un milion de ani. În acest context este important ca cetățenii să înțeleagă faptul că locul ambalajelor de sticlă nu este alături de deșeurile menajere sau biodegradabile, a căror destinație este Depozitul ecologic sau Stația de compost. De asemenea, nici sacul galben nu este destinat depozitării ambalajelor din sticlă, întrucât toți sacii galbeni ajung pe banda de sortare, iar prezența cioburilor poate conduce la accidentarea personalului sau chiar la defectarea instalației de sortare”, a transmis Liviu Mocanu, directorul general al RER SUD.
În ziua de colectare sacul verde se scoate în fața porții, echipajul operatorului de salubrizare va descărca sacul în mașina, apoi va îl va returna pentru ca proprietarii să îl folosească până la următoarea zi de colectare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ