Restaurante închise de Revelion

0
263

Relaxarea măsurilor, o gură mica de oxigen pentru unii, insuffcient pentru alții
Cu toate că autoritățile au relaxat măsurile la final de an, restaurantele și pensiunile nu și-au revenit din criza financiară. Certificatul verde încă ține departe clienții iar patronii sunt nevoiți astfel să renunțe la anumite activități. Spre exemplu de Revelion o parte dintre restaurantele din municipiul Buzău rămân închise din lipsă de clienți iar altele încearcă să supraviețuiască oferind pachete atractive celor care doresc să petreacă noaptea dintre ani într-un cadru de sărbătoare.
În luna decembrie măsurile luate de către autorități au avut darul de a oferi o gură de oxigen managerilor din domeniul HORECA dar efectul nu a fost cel scontat. Unul dintre cei mai cunoscuți proprietari de pensiuni din județul Buzău a explicat faptul că într-adevărat activitățile au putut fi reluate într-o oarecare măsură dar certificatul verde impus a determinat clienții să nu calce pragul unităților de alimentație publică. Prin urmare, chiar dacă de Revelion va organiza o petrecere, la ea vor participa foarte puțini oameni.
Alți manageri au ales ca de Revelion să își închidă restaurantele din lipsă de clienți. Chiar dacă ar fi organizat o petrecere, profitul ar fi fost scăzut raportat la cheltuieli.
În noaptea de Revelion se vor ridica restricțiile privind circulația și programul operatorilor economici. Totodată, unitățile de alimentație publică vor putea organiza petreceri, activitatea fiind permisă la jumătate din capacitatea locurilor. Relaxarea restricțiilor este binevenită dar tardivă în situația în care în anii trecuți clienții își făceau rezervări cu mult timp în urma Anului Nou iar patronii aveau răgazul necesar să se pregătească.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ