Restricții ridicate, elevi, în online și carantinați

0
9

SÎP: “Educația, afectată în pandemie”
Ca urmare a ridicării stării de alertă, activitatea în unitățile de învățământ a revenit la normal. Cu toate acestea sunt și excepții. Există unități școlare unde în continuare se predă online dar și elevi carantinați.
Miercuri, 9 martie prima zi în care elevii și profesorii au mers la școală fără restricții. Ridicarea stării de alertă a însemnat revenirea la normalitate.
Există însă și elevi care s-au aflat în carantină sau unități de învățământ în care predarea online a fost posibilă din cauza unor factori obiectivi, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Buzău.
A dispărut și reglementarea care statua faptul că în situația în care mai puțin de 60 la sută din angajații unei școli sau grădinițe erau vaccinați iar rata de infectare în localitate depășea 3 la mie, atunci elevii erau trimiși acasă pentru a învăța din fața calculatoarelor.
Pandemia și măsurile impuse de autorități au afectat grav calitatea Educației, sunt de părere sindicatele.
Practic au existat copii care au trecut prin primii ani de școalăîn fața monitoarelor, nu la clasă alături de colegi și profesori.
Ministerul Sănătății alături de cel al Educației vor urma să emită noi recomandări pentru procesul de învățământ, a anunțat Inspectoratul Școlar Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ