REVINE LA ȘEFIA IȘJ BUZĂU

0
225

Fost inspector general până la sfârșitul lunii august, Florina Stoian a obținut, luni, în instanță suspendarea ordinului ministerial prin care a fost revocată din funcție. Ea a fost demisă atunci de ministrul Educației printr-un fax trimis Inspectoratului.

Florina Stoian a atacat atunci ordinul invocând că demiterea sa este una ilegală având în vedere că a fost numită pe post prin concurs, ceea ce îi garanta funcția pe o perioadă de patru ani. Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis cererea şi au dispus suspendarea actului prin care Florina Stoian a fost demisă. Sentinta este executorie, nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Până să revină în funcție, Florina Stoian urmează să trimită o copie de grefă la Minister.

Conform legii, dacă ministrul Educației, Liviu Pop semnează acel certificat imediat, atunci Floina Stoian ar urma să se reîntoarcă la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău, cât de curând. În caz contrar, se poate ajunge la plângere penală.

Florina Stoian a părăsit fotoliul de inspector școlar general pe data de 4 septembrie, în locul său fiind numită Geta Burducea. Actualul șef al învătământului buzoian spune că va rămâne în funcție până în momentul în care va primi ordinul de revocare din funcție, din partea Ministerului Educației.

În momentul în care, Ministrul Educației, Liviu Pop va trimite acel ordin de revocare din funcție a actualului șef al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Geta Burducea va reveni la catedră.

În data de 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ