Rezidențiat la Spitalul Județean Buzău

0
562

Tinerii ar putea rezolva criza de personal
Spitalul Județean Buzău ar putea să primească un ajutor nesperat în situația în care de ani buni, instituția se confruntă cu o criză cronică de medici. Aproape în toate secțiile de specialitate importante cu un număr mare de pacienți există deficit de personal. Directorul medical al unității a anunțat că Spitalul Județean va deveni centru de pregătire pentru medicii rezidenți.
Spitalul Județean Buzău va pregăti medici rezidenți în 10 specialități printre care chirurgie generală, neurologie, obstretică-ginecologie, pediatrie și pneumologie. Este o oportunitate atât pentru medicii rezidenți care la finalul pregătirii și-ar putea alege să lucreze în cadrul echipei unității spitalicești cât și pentru instituție care astfel ar diminua din deficitul de personal.
Rezidenții care vor dori să se specializeze la Spitalul Județean Buzău vor avea parte de o serie de beneficii printre care plata cazării dar și alte drepturi bănești.
Unitatea spitalicească a devenit în ultima perioadă unul dintre cei mai mari angajatori din județ, oferind atât salarii tentante cât și condiții de muncă îmbunătățite. Cu toate că se fac investiții aproape anual și se scot la concurs zeci de posturi, puțini sunt cei care își arată deschiderea pentru a urma o carieră în domeniul medical, existând la acest moment o criză a specialiștilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ