REZISTENȚĂ SCĂZUTĂ LA COVID-19

0
25

Pacienții infectați cu virusul Sars-Cov-2, care au boli precum diabetul zaharat, devin mai vulnerabili, iar însănătoșirea durează mai mult timp. Specialiștii spun că aceste boli afectează sistemul imunitar, iar evoluția bolii poate fi nevaforabilă pentru cei care au fost depistați pozitiv. În general, pacienții de peste 65 de ani care au diabet, sunt cei mai afectaţi.
Valoarea mare a glicemiei poate afecta negativ evoluția stării de sănătate a unui pacient infectat cu Covid 19. Diabetul este o boală care afectează sistemul imunitar, iar acest lucru face organismul mai sensibil în fața virusului Sars-Cov-2.
Dacă o persoană cu diabet intră în contact virusul, nu înseamnă că infecţia este iremediabilă. Şansele de supravieţuire depind de la persoană la persoană.
De asemenea, o persoană care are diabet și a fost contaminată cu virusul Sars-Cov-2, nu tebuie să renunţe la tratamentul pe care îl urmează. Verificarea valorilor glicemiei din sânge, monitorizarea tensiunii și a temperaturii sunt esențiale pentru a ține sub control evoluția infecţiei.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ