REZULTATE BUNE LA BACALAUREAT

0
93

73,8 la sută dintre absolvenții de liceu au reușit să promoveze examenul de bacaluareat. Trei tineri de la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu au obținut chiar media maximă. La polul opus, se află elevii a două licee tehnologice, unde niciunul nu a reușit să promoveze examenul de maturitate.
Rezultate bune la bacalaureat obținute de absolvenți, anul acesta, la Buzău. Procentul de promovare la nivelul județului este de 73,8. Practic, din cei 2.573 de candidați prezenți la examen, au promovat 1.899. Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu are și trei absolvenți care au obtinut media 10, este vorba despre Mădălina Popescu, Andreea Nica și Petruț Dinu. La polul opus, se află Liceele tehnologice din Lopătari și Pătârlagele, unde niciun absolvent nu a reușit să promoveze bacalaureatul.
La Colegiul Național Mihai Eminescu, cea mai mare medie este 9,95, în timp ce la Liceul Vlahuță din Râmnicu Sărat, prima medie este de 9, 88. Însă, la Liceul Victor Frunză din Râmicu Sărat doar un absolvent a reușit să promoveze cu media 6,01. Candidații care s-au declarat nemulțumiți de notele obținute au putut depune, astăzi, contestații.
Anul trecut, rata de promovare a examenului de bacalaureat în județul Buzău a fost puțin mai scăzută față de cea din 2018, de 73,62% și a fost obținută o singură medie de 10.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ