Rezultatele de la simulări, oglinda învățământului online

0
24

Sindicatele din Învățământ se așteaptă la un Bac și o Evaluare Națională dezastruoasă
Rezultatele slabe înregistrate la simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat s-ar putea repeta în vară, atrag atenția sindicatele din Educație. Pandemia și învățământul online au dat peste cap metodologia de predare iar elevii nu au mai avut capacitatea de a-și însuși noțiunile sau de a mai lua în serios simulările. Din nefericire, spun sindicaliștii, o lipsă de interes a existat și din partea corpului profesoral.
Puțin peste 46 la sută dintre elevii care au susținut examenul de simulare al Bacalaureatului au reușit să obțină medii peste 6. Pe de altă parte, la Evaluarea Națională, copiii s-au mobilizat ceva mai bine dar rezultatele au fost sub așteptări. Reprezentanții Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău apreciază că din nefericire rezultatele reflectă atât interesul elevilor cât și cel al cadrelor didactice vizavi de actul educațional.
Pe de altă parte, de vină pentru rezultatele dezastruoase au fost măsurile din pandemie care i-au afectat pe școlari. Elevii nu s-au mai putut pregăti foarte bine iar predarea online nu a avut rezultatul scontat.
Au existat licee cu promovabilitate 0 la simularea examenului de Bacalaureat motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului Școlar sunt destul de îngrijorați în perspectiva examenelor următoare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ