RITM SCĂZUT LA RECENSĂMÂNTUL AGRICOL

0
17

Doar 35 % din exploataţii au fost luate în evidenţă
Recensământul General Agricol, acţiune de amploare naţională, se desfăşoară anevoios, în judeţul Buzău. Cei 500 de recenzori care au misiunea să colecteze date statistice cu privire la principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, sunt primiţi, de mute ori, cu neîncredere de către fermieri.
Început luna trecută, în întreg judeţul, recensământul agricol se desfăşoară cu dificultate. Recenzorii nu se bucură de prea mare încredere în rândul fermierilor, iar asta le îngreunează munca. Una dintre cauzele pentru care agricultorii sunt reticenţi atunci când li se solicită informaţii este tema că datele furnizate vor fi folosite în alte scopuri decât cel statistic.
Condurecearea Direcţiei Agricole vrea să înlăture toate aceste suspiciuni şi dface un apel către fermieri.
În recensământul agricol, pe teritoriul judeţului Buzău sunt implicaţi 500 de recenzori, care merg în fiecare gospodărie pentru a colecta informaţii cu privire la suprafeţele pe care le deţine fiecare proprietar. Până acum au fost luate în evidenţă circa 35 la sută dintre exploataţii.
Recensământul General Agricol, desfăşurat în perioada 10 mai-31iulie, va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală. La recensământ se înregistrează exploatațiile în care se desfășoară activități agricole, indiferent de statutul lor juridic.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ