ROBEASCA – VADU PAȘII, DRUM REABILITAT DIN FONDURI EUROPENE

0
199

Consiliul Județean Buzău continuă campania de asfaltare. În cazul în care costurile sunt prea mari pentru a finanța reabilitarea unui drum județean, executivul apelează la fondurile europene.

Pentru modernizarea tronsonului dintre Vadu Pașii – Robeasca- limita cu județul Brăila, instituția a aplicat pentru o finanțare europeană care urmează să fie aprobată săptămâna viitoare. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 117 milioane lei, iar noul covor asfaltic va fi întins pe o lungime de 36,7 kilometri.

În decursul timpului au fost executate lucrări de întreţinere şi reparaţii pe diferite tronsoane ale drumului, dar există sectoare care prezintă totuşi procese de degradare a părţii carosabile. S-a constatat o îmbătrânire a covorului asfaltic cu rol de uzură, iar lipsa şanţurilor sau colmatarea lor a condus la o colectare şi evacuare deficitară a apelor de suprafaţă. Având în vedere că drumul este modernizat de foarte mult timp, aceste degradări sunt datorate expirării duratei de serviciu şi lipsei lucrărilor de întreţinere.

După depășirea procedurii de licitație, reabilitarea DJ 203K Robeasca – Vadu Pașii ar urma să se desfășoare pe parcursul a doi ani. Cât privește tronsonul de drum Mărăcineni – Podu Muncii, șeful executivului județean a declarat că s-a depășit faza licitației, dar nu și pe cea a contestațiilor. Lucrările de reabilitare ar urma să înceapă la mijlocul lunii septembrie.

Consiliul Județean a demarat în acest an o amplă campanie de asfaltare a drumurilor județene. Printre sectoarele care au beneficiat de atenția aleșilor județeni, se numără drumul dintre Buzău – Smeeni și Scutelnici sau Padina – Rușețu. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ