România No Schengen

0
7

“Un gust amar și un sentiment de umilință”
Președintele Partidului Social Democrat a declarat după votul în Consiliul JAI în care Autria s-a opus intrării în Spațiul Schengen a României că se simte umilit. Totodată, liderul social democrat a lăsat să se înțeleagă că pe viitor și România ar putea apela la dreptul de veto atunci când se vor pune în discuție interesele austriece.
Marcel Ciolacu a mai subliniat că Austria a aruncat prin votul dat o umbră de îndoială asupra conceptului de Europă unită.
Un mesaj a avut și președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu.
LUCIAN ROMAȘCANU FACEBOOK
“O veste proastă nu numai pentru România ci și pentru solidaritatea europeană..
Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive: cultura noastră comună, oamenii, pârtiile, Viena, Mozart și multe, multe altele. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar și austriecii să înțeleagă acum.
Înțeleg că politica e negociere și compromis, dar am învățat că nu există politică sănătoasă fără caracter. Politicieni austrieci și nu numai, ale căror interese le vom afla sigur, au decis… fără un minim caracter, chiar împotriva propriilor interese.”, a scris pe Facebook ministrul Culturii..

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ