ROȘII DE BUZĂU , ÎN TOIUL IERNII

0
83

Roșii autohtone, pe piață, în toiul iernii. Asta speră reprezentanții Direcției Agricole că vor găsi buzoinii la tarabe în luna decembrie, dacă vremea va fi prielnică. Cultivatorii sunt încurajați să producă tomate și în a doua jumătate a anului, prin programul guvernamental lansat anul trecut.
Peste 500 de fermieri din județul Buzău au beneficiat de la începutul anului de sprijin de la stat. Pentru a doua etapă, aflată în desfășurare s-au înscris, alți 100 de producători, care ar urma să iasă cu marfa pe piață, începând din luna noiembrie.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare.Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de 3.000 de euro pe an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate /mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 de kilograme, dovedită cu documente justificative.

Lurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ