Rusalii cu concerte, teatre și ieșiri în natură

0
42

Distracție pentru fiecare
Unde mergem în acest weekend? Ei bine, dacă ploaia ne va lăsa, avem o multitudine de opțiuni. Și chiar dacă vremea nu ține neapărat cu distracția, există umbrele. Sâmbătă, în municipiul Buzău este rost de chef în Drăgaică. Pe scenă vor urca Simona Curelea, Roberta Porumboiu, Kronos și Dana Dobre, capul de afiș fiind ținut de Adina Ruducan și Jazzappella. La Teatrul George Ciprian începând cu orele 19.00, în cadrul festivalului BUZĂU/IUBEȘTE/TEATRU va fi pusă în scenă de către Teatrul Evreiesc de Stat, piesa “Nepotul meu Veniamin” cu Maia Morgenstern și Emilia Popescu. Tot sâmbătă, de această dată în Parcul Tineretului copiii sunt invitați la “Școala din parc” acolo unde se vor întâlni cu “Clara și timpul liber” în cadrul unui spectacol interactiv și cu multe surprize. Totodată în zilele de 11 și 12 iunie va avea loc Trofeul “Dumitru Dan” ediția a patra organizat de catre Asociatia Club Sportiv „PENTELEU” în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, în cadrul căruia au loc brevetele clasice de anduranţă de 200, 300, 400 și 600 km.
Și că tot vorbim de ziua de duminică, buzoienii sunt invitați din nou în Drăgaică unde îi așteaptă o seară rock. Pe scenă vor urca rând pe rând trupele Utopia, Hangar 6 iar la final Iris și Cristi Minculescu. La Teatrul George Ciprian se va juca piesa „California Suite” , o comedie în trei părți despre traiul în comun scrisă de autorul american Neil Simon, cel care încearcă să răspundă la întrebarea „Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?”
Cei care își doresc și ceva mișcare în aer liber își pot îndrepta pașii către Aluniș Art Center unde pot să descopere meșteșugul olăritului și să învețe cum să folosească roata olarului în cadrul lecțiilor oferite de Școala de Olărit din Colți. Tot în perioada 11-12 iunie pe lacul Siriu, buzoienii se pot plimba cu caiacul iar cei care au cea experiență și voință, prin Valea Neagră pot ajunge până la Lacul Vulturilor .
În ziua de Rusalii, porțile Drăgăicii vor fi din nou deschise. Petrecăreții sunt invitați la o seară folk alături de Mircea Baniciu iar Teatrul George Ciprian le prezintă celor care încă nu și-au pus pirostriile piesa “Căsătoria” , adaptare după Nikolai Gogol.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ