S-A ACTIVAT PLANUL ROȘU

0
250

Mobilizare impresionantă de forțe joi seară în apropiere de Pogoanele. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție după ce un tractorist beat a intrat cu utilajul într-un microbuz cu pasageri, care răsturnat pe șosea. Nouă persoane aflate în microbuz au fost preluate cu ambulanțe și duse la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar o femeie gravidă, rănită în accident,a fost transportată cu un elicopter SMURD, la un spital din București.
Pasagerii unui microbuz ce face curse pe ruta Buzău-Rușețu au trăit clipe de groază, joi seara, când vehiculul cu care se deplasau ,a fost izbit violent de un tractor pe drumul național 2 C, la ieșire din localitatea Călțuna, către Pogoanele . Imediat după accident, s-a dat alarma și, pentru că era vorba de multe victime a fost declașat Planul roșu de intervenție, ceea ce a implicat deplasarea la fața locului a unui număr impresionant de echipaje de salvare, insclusiv un elicopter SMURD.
Pasagerii care au scăpat teferi din accident, spun că impactul microbuzului cu tractorul era inevitabil, iar momentele ce au urmat, au fost înspăimântătoare.
Șoferul microbuzului, care la rândul lui a scăpat nevătămat, susține că a încercat să evite tractorul care i-a ieșit brusc în cale, dar nu a reușit și s-a răsturnat.
Polițiștii au confirmat, rapid, în urma cercetărilor, că vinovat pentru producerea accidentului, a fost șoferul tractorului.
În evenimentul rutier a fost surprins și un autoturism Cielo, în care se afla o familie. Oamenii, au scăpat din fericire, doar cu o speritură zdarvănă și cu mașina, serios avariată.
Victimele care au fost transportate cu mai multe ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență Buzău se aflau în sare stabile, sub supravegherea personalului medical.
Imediat după producerea accidentului, tractoristul a fugit într-o lizieră de la marginea drumului și a fost căutat de polițiști. În cele din urmă a fost prins de echipaje de la Poliția Pogoanele și mascați de la Serviciul penrtu Acțiuni Speciale. Așa cum era de așteptat, după ce în tractor a fost găsită o sticlă de băutură, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,80 mg/l în aerul respirat.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ