S-A AFLAT CAUZA INCENDIULUI

0
31

Continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul din Zona Zndustrială. Reprezentanţii firmei care administrează platforma de depozitare a deşeurilor electrocasnice şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la o primă concluzie potrivit căreia, focul a pornit de la scânteile produse de un utilaj.
Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei în cazul incendiului de proporţii care a cuprins marţi, o platformă din Zona Industrială, pe care erau depozitate 3 000 de tone de carcase de frigidere. Societatea căreia îi aparţineau deşeurile tehnologice a transmis un punct de vedere cu privire la cauzele identificate în urma cercetărilor.
“Focul a pornit pe platforma pentru depozitarea carcaselor de frigidere provenite din deșeu tehnologic, activitatea de depozitare desfășurându-se în deplină conformitate cu legislația în vigoare.
Cauza probabilă a incendiului o reprezintă apariția unor scântei mecanice izbucnite în timpul operării unui utilaj”, precizează societatea Green Weee, într-un comunicat de presă.
La rândul lor specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă au transmis, tot printr-un comunicat de presă au indicat aceeaşi cauză probabilă a incendiului.
“Pentru stabilirea cauzei de incendiu s-au luat în calcul mai multe variante de lucru dar cel mai probabil incendiul a izbucnit ca urmare a scânteilor mecanice produse de un utilaj”, se arată în comunicatul ISU.
Investigațiile autorităților, nu s-au încheiat, iar firma de reciclare a demarat o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate contextul și cauzele producerii incidentului, astfel încât să fie luate măsurile necesare pentru a împiedica pe viitor astfel de situații.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ