S-A DESCHIS TÂRGUL DE UNIVERSITĂŢI

0
230

Muzeul Județean a fost luat cu asalt de liceeni, la un eveniment organizat, în premieră, la Buzău. Târgul de oferte educaționale a universităților de stat din România, la care participă peste 30 de instituţii de învăţământ superior, de prestigiu, va fi deschis vineri şi sâmbătă.
Interes maxim din partea liceenilor buzoieni pentru târgul de universităţi, deschis, în premieră la Buzău. Elevii din anii terminali au şansa să afle, ce oferte de studii au instituţiile de învăţământ superior. La sediul Muzeului Judeţean, se desfăşoră în perioada 12-13 aprilie, prima ediție a Târgului de oferte educaționale a universităților de stat din România. Unele dintre cele mai cunoscute universități de stat din România își prezintă oferta educațională pentru anul universitar 2019-2020.
Tinerii veniţi în număr foarte mare, la deschiderea târgului de universităţi au aflat de la profesori ori studenţi care este procedura de admitere, dar şi care este concurenţa la fiecare facultate.
La Tîrgul de oferte educaţionale au venit şi instituţii militare de învăţământ, printre care şi Academia Navală. Reprezentanţii acesteia le-au explicat tinerilor din Buzău care sunt avantajele meseriei de marinar.
Târgului de oferte educaționale a universităților de stat din România este un proiect implementat de Muzeul Județean, în premieră, pentru județul Buzău, în parteneriat cu mai multe grupuri de inițiativă din partea elevilor și cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. La târg, se oferă astfel posibilitatea liceenilor buzoieni de a lua contact cu mediul universitar din România și, mai important decât atât, tinerii au posibilitatea de a interacționa cu cei care le pot explica oportunitățile oferite de anumite domenii de studiu pe termen mediu și lung.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ