S-A NĂSCUT CU NUMAI 720 GRAME , DAR A SUPRAVIEȚUIT

1
115

Fetița are un an și este un copil deosebit
S-a născut la numai 23 de săptămâni , cântărind puțin peste 500 de grame, dar Dumnezeu are planuri cu ea. Este vorba despre o fetiță din Buzău care a supraviețuit miraculos. A fost o luptă contra coronometru pentru medicii de la secţia Neonatologie din cadrul Maternităţii Buzău, care au supravegheat fetița . Timp de trei luni , aceștia au luptat cot la cot pentru salvarea bebelușului. Eforturile nu au fost în zadar, fetița are acum un an și două luni și este perfect sănătoasă.
O fetiță a fost salvată de medicii de la Maternitatea din Buzău, după ce a fost născută la numai 23 de săptămâni , cântărind puțin peste 500 de grame. Medicul șef al secției de Neonatologie din cadrul Maternităţii Buzău spune că viaţa micuților născuţi prematur stă într-un fir de aţă, astfel că doar printr-o minune reuşesc să supravieţuiască. Lipsa de locuri din centrele universitare, a făcut ca transferul să nu poată fi realizat, astfel bebelușul a rămas la Maternitatea Buzău, pentru a fi tratată aici. La sfârşitul lunii iunie 2020, nou-născutul a fost externat cu greutatea de 2.740 de grame.

Din cauza prematurităţii extreme şi sindromului respirator accentuat, nou-născutul a fost plasat la punct de neutralitate termic, a fost intubat în secţia de terapie intensivă Neonatală. I-a fost administrat în plămâni pe sondă endo-traheală curosurf (această substanţă ajută la adaptarea respiratorie la viaţa extrauterină). Ulterior, nou-născutul a fost ventilat non invaziv timp de 27 de zile, apoi i s-a administrat oxigen pe canule nazale timp de 15 zile. În Maternitate, bebeluşul a stat 3 luni, timp în care a fost atent îngrijit de către întreaga echipă a sectiei de Neonatologie – medici, asistente si infirmiere – care l-au înconjurat cu multă iubire și pricepere. La sfârşitul lunii iunie 2020, nou-născutul a fost externat cu greutatea de 2.740 de grame.
Un rol deosebit de important l-a avut și prezenţa mamei. Chiar dacă, fizic nu a stat tot timpul alături de nou-născut, mama fetiței a respectat întocmai recomandările specialiştilor.

„Sunt aşa de bucuroasă că fetiţa mea a împlinit un an şi două luni şi este bine, sănătoasă. În primul rând doresc să mulţumesc d-nei dr. Silvia Cemurtan pentru tot ajutorul pe care mi l-a oferit, atât mie cât şi fetiţei mele, pentru profesionalism, pentru că am putut comunica cu dânsa în permanenţă şi de fiecare dată îmi trimitea fotografii cu fetiţa şi îmi spunea care este evoluţia ei. Cuvintele nu pot transmite, poate, emoţia şi recunoştinţa noastră! Mulțumim întregii echipe medicale pentru că a fost alături de noi şi că am trecut împreună, cu bine, peste această încercare.”

Chiar dacă traversăm această perioadă dificilă, cauzată de pandemie, la Maternitatea Buzău se rezolvă cazuri complexe, iar activităţile şi îngrijirile medicale se realizează cu profesionalism exemplar, fiind sunt dublate de empatie şi dăruire.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. asa numita dna dr salvatoare FURA laudele, o promovare ordinara nu are pic de empatie pt paacienti (cu mamele se poarta foarte urat) – ar trebui cerute pareri si acele fise de satisfactie ale pacientilor sa fie completate cu nume si prenume pt personalul care isi sau nu isi face treaba

LĂSAȚI UN MESAJ