S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU AUTOBUZELE ELECTRICE

0
25

La sediul Primăriei a fost semnat contractul cu furnizorul de autobuze electrice care vor intra în dotarea societăţii Transbus şi vor deservi transportul public în municipiul Buzău. Vor fi achiziţionate, prin fonduri europene, 9 autobuze electrice ce vor fi deservite de 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 25 de milioane de lei. Vehiculele electrice vor îmbunătăţi substanţial condinţiile de transport, vor creşte eficienţa economică şi vor reduce poluarea.
SINCRON: Constantin Toma, primarul municipiului Buzău 36:57- 37:28(astăzi…de autoturisme)
Autobuzele electrice vor fi livrate la Buzău în aproximativ un an şi vor circula pe linia 10, care este cea mai lungă rută a Transbus. De asemenea traseul este intens circulat pentru că face legătura între Zona industrială şi marile cartiere ale oraşului.
Achiziţia de autobuze electrice face parte dintr-un proiectce include municipiile Buzău, Alba Iulia, Constanţa şi Ploieşti, iar administraţia buzoiană este prima care a semnat contractul cu furnizorul. Finanţarea proiectului este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ