S-AU ALOCAT FONDURI PENTRU CREŞE

0
31

Şeful PNL atrage atenţia că în judeţul Buzău sunt doar 8 astfel de unităţi

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu susţine atragerea de fonduri prin Programul Național de Construcții de Creșe al Ministerului Dezvoltării pentru construirea de creşe. Aceste demers este vital, susţine liberalul în condiţiile în care în judeţul Buzău sunt doar 8 creşe pentru copii.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației estimează construcția a aproximativ 200 de creșe, la nivel național, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. La propunerea ministerului de resort, Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția creșelor. Aceste unități vor fi construite după respectarea a trei tipare prestabilite în functie de suprafața de construcție și de numărul de antepreșcolari. Banii vor fi la dispoziția primăriilor din toată țara pentru construcția de creșe noi, moderne, la standarde europene, iar pentru primăriile din judeţul Buzău este vital să acceseze aceste fonduri.

“La nivelul județului Buzău, sunt doar 8 creșe pentru antepreșcolari, cinci aflându-se în municipiul Buzău, două la Râmnicu Sărat și una la Berca. În restul județului, NU EXISTĂ astfel de centre pentru copii. De ce ne mai mirăm că buzoienii aleg să-și întemeieze o familie în altă parte, dacă acasă nu sunt condiții civilizate pentru tineri? Sprijinirea familiilor, încurajarea natalității și susținerea tinerelor mame în întoarcerea lor pe piața forței de muncă trebuie să reprezinte o prioritate pentru o comunitate”, a precizat Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău.
Şeful liberalilor buzoieni menţionează că, în acest moment, Compania Națională de Investiții lucrează la întocmirea documentației tehnice a studiului de fezabilitate pentru trei tipuri de proiecte de creșe. La nivelul Ministerului Dezvoltării se estimează semnarea primelor contracte din toamna acestui an. Lucrările de construcție ar putea fi demarate, la sfârșitul acestui an. Accesarea fondurilor pentru construcția creșelor va fi făcută de unitățile administrative teritoriale după aprobarea Planul Național de Redresare și Reziliență în ședință de Guvern.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ