S-AU ÎMPĂRŢIT BANII ÎN JUDEŢ

0
48

Consiliul Judeţean s-a întrunit astăzi în prima şedinţă din acest an. A fost o şedinţă extraordinară ce a avut pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre, ulterior fiind suplimentată cu încă unul.

La primul punct, consilierii judeţeni au votat acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitul secțiunii de dezvoltare stabilit în anul 2017. Un proiect de hotărâre, deosebit de important se referă împărţirea banilor în judeţ.

Mai exact, este vorba despre repartizarea către comune, orașe și municipii a sumei de 11.879.000 de lei din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare sau capital, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2018.

Consiliul Judeţean a aprobat de asemenea în şedinţa extraordinară de astăzi, proiectul de consolidare şi restaurare a Bibliotecii Judeţene “Vasile Voiculescu”. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a explicat de ce a fost nevoie de o şedinţă extraordinară.

Suplimentar, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean a fost adăugat un proiect de hotărâre cu privire la predarea către Compania Naţională de Investiţii a unui amplasament de pe strada Horticolei din municipiul Buzău, unde urmează să fie construită o sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi. Şi acest proiect a primit votul consilierilor judeţeni.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ