S-AU REDESCHIS ŞCOLILE

0
8

Municipiul Buzău, în scenariul verde, 12 localități în cel galben
Începând de luni elevii au revenit în bănci în majoritatea şcolilor din judeţ. Cursurile cu prezenţă fizică s-au reluat, integral în municipiul Buzău, în toate unităţile de învăţământ. În același timp, 12 localități funcționează în scenariul galben
Majoritatea școlilor din județ au început cursurile în scenariul verde. În muncipiul Buzău, cei aproximativ 58.000 de şcolari și preșcolari, au fost prezenţi, fizic, în toate unităţile de învăţământ. Aceștia au trebuit să respecte, în continuare, regulile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul Sars Cov2.
La orele prânzului, în fața școlilor din municipiu părinții sau bunicii își asteptau copiii sau nepoții să iasă de la ore. Majoritatea sunt bucuroși că, în sfîrșit elevii pot să se revadă și să socializeze altfel, decât până acum.
Cu toate acestea, atât părinții cât și elevii, susțin că purtarea măștii în timpul orelor este încomodă.
În același timp, 12 localități funcționează în scenariul galben. Aici, rata de incidență trece de un caz la o mie de locuitori. Cei aproape 800 de elevi din aceste comune, învață de acasă, on-line.
În școala din comuna Năeni,elevii învață on-line. Conducerea școlii speră ca săptămâna viitoare copiii să revină în clase.
Datorită numărului mic de cazuri, de infectare cu Covid 19, școlile din municipiul Buzău au intrat în scenariul verde. Autoritățile recomandă, în continuare multă precauție.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ