S-AU TREZIT CU NOAPTEA ÎN CAP PENTRU A MERGE LA VOT

0
19

Zi specială pentru buzoieni! Aceștia trebuie să aleagă pe cel care îi va reprezenta în următorii patru ani. Dis de dimineață, mulți s-au trezit cu noaptea în cap pentru a vota. Majoritatea dintre ei, persoane trecute de vârsta a treia, au ținut să voteze de dimineață pentru că este mai puțin aglomerat. Un alt motiv este faptul că în ziua de duminică dimineață se oficiază slujba la biserică.
Județul Buzău are, până acum, o prezență ridicată la vot. Pentru a evita aglomerația, respectând regulile impuse de pandemia de coronavirus, mulți buzoieni s-au trezit cu noaptea în cap și au ajuns la secțiile de votare pentru a-și exprima obțiunea electorală.
Organizatorii secțiilor întâmpină votanții cu gel dezinfectanct, mască și termometru pentru măsurarea temperaturii. Niciun votant nu intră în secție fără a i se lua temperatura. Buzoienii sunt respunsabili, păstrează distanța socială, au în dotare mască, iar unii au chiar mănuși de protecție.
Cele 426 de secții din județul Buzău s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00. Până la orele prânzului, peste 60 mii de buzoieni, din cei aproximativ 218.000, cu drept de vot, au trecut pe la secțiile de votare pentru a-și exprima obțiunea.

Iuliana Sîrbescu/ Alexandru Nicolae

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ