S-A ÎNCHIS DEPOZITUL DE DEŞEURI DE LA NEHOIU

0
101

Una din problemele de mediu ale judeţului Buzău a fost, definitiv, rezolvată. Este vorba despre depozitul de deşeuri menajere de la Nehoiu, obiectiv care, alături de alte două, ar fi putut atrage sancţiuni din partea organismelor europene. Prefectul județului, Carmen Ichim, a participat alături de comisarii Gărzii de Mediu, la recepția finală a lucrărilor de închidere a depozitului.

Anterior acestor lucrări, a fost aplicată o membrană care va permite infiltrarea apei pluviale. De asemenea s-au amenajat şanţuri de drenaj, puţuri de captare a apei, unde se va realiza monitorizarea. Întreg perimetrul a fost împrejmuit cu un gard de plasă. Tot la depozitul de gunoi ce a fost închis, există un sistem de captare a gazelor ce pot rezulta din descompunerea materiilor organice. În continuare, autorităţile fac eforturi pentru închiderea altor două depozite.

Depozitul de deșeuri din Nehoiu, a cărui activitate a fost sistată în anul 2009, precum și alte două depozite din județul Buzău – cele ale societăților râmnicene Fermit și Venus Oil Reg – se numără printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ