Să ne cunoaştem originile! A debutat Congresul de Cultură şi Civilizaţie Daco-română – ediţia nr.18

0
121

Astăzi, pe platoul din Piata Dacia, s-a dat startul Congresului de Cultură si Civilizatie Daco-română. Miscarea culturală care devenit o traditie în judetul nostru si îsi propune transmiterea informatiilor istorice despre civilizatia geto-dacă generatiilor actuale.
Congresul de Cultură şi Civilizaţie Daco-română a debutat în această dimineaţă la Buzău prin intermediul unor scenete istorice şi momente artistice organizate în Piaţa Dacia.
La eveniment au luat parte autorităţi locale dar şi simpli cetăţeni atraşi de atmosfera de sărbătoare din centrul oraşului. Congresul îşi propune să aducă în prim plan rădăcinile poporului nostru şi prin intermediul ultimelor cercetări să actualizeze filele din istoria românilor. Unul dintre organizatori este chiar fostul şef al Statului Major General al Armatei Române, Mircea Chelaru.
La nivelul județului Buzău există chiar și un sat dacic înființat în comuna Năieni, grație inițiativei Fundației Sf.Sava condusă de preotul Mihail Milea.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a două zile, timp în care la Sala Mare a Consiliului Judeţean şi în Amfiteatrul Muzeului Judeţean vor fi susţinute lucrări ştiinţifice de marcă. În acest an au fost înscrise peste 50 de lucrări.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ