Să ne jucăm de-a școala pe nervii părinților

0
34

Elevii trimiși acasă apoi readuși în clase
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică s-a jucat de-a școala pe nervii părinților și timpul elevilor. În doar câteva ore, autoritățile au luat o măsură pe care ulterior au schimbat-o radical, inducând confuzie. Toate școlile din localitățile cu o rată de îmbolnăvire de 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori trebuiau să treacă în scenariul online. Ulterior, Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că măsura a fost retrasă. Autoritățile ar fi decis inițial închiderea școlilor ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a adoptat luni o hotărâre prin care școlile din localitățile cu o incidență mai mare de 7.5 urmau să treacă din data de 19 octombrie în scenariul online. Potrivit hotărârii, a fost aprobată…

CJSU Buzău

“… suspendarea activității didactice cu prezență fizică, pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 19.10.2021, în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza mun. Buzău și a comunelor Ulmeni , Cernătești , Stâlpu , Măgura, Glodeanu Siliștea , Mihăilești , Poșta Câlnău , Vintilă Vodă, Mărăcineni, Blăjani , Vernești Unguriu, Săpoca, Brădeanu și Rușețu … unde incidența cumulată la 14 zile… este mai mare de 7,5/1000 locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învățământ la unitățile de învățământ preuniversitar menționate… se va desfășura în sistem on–line”.
Măsura a fost propusă de către Direcția de Sănătate Publică și adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău. Practic părinții erau anunțați prin această hotătâre că elevii vor trebui să nu mai meargă la școală, cursurile urmând a se desfășura online. Ei bine, la doar câteva ore, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a anunțat că măsura nu mai este valabilă, iar elevii vor merge în bănci.
Reprezentanții DSP Buzău au precizat că au venit doar cu o propunere. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost organismul care a adoptat-o. Greșeala vine din faptul că autoritățile au uitat că închiderea școlilor este reglemenată de un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății care prevăd mai multe aspecte, printre care spre exemplu comitetele de administrație ale școlilor propun suspendarea cursurilor și trecerea lor în online. Pe de altă parte, comitetul județean a considerat inițial oportună măsura de închidere a școlilor ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ