Salvatori până la capăt

0
26

După ce au stins incendiile de pădure, buzoienii au intervenit la un accident
Cei zece pompieri buzoieni care au participat marți, după sosirea din Grecia, la o festivitate organizată la Ciolpani, în care au fost înaintați în grad pentru efortul depus în misiunile de stingere a incendiilor de pădure au intervenit, la întoarcerea spre Buzău, la un accident de circulație. Salvatorii au oprit microbuzul în care se aflau și au acordat primul ajutor victimelor.
Cei 108 pompieri români care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia au fost înaintați în grad la sosire în țară. Cu această ocazie a fost organizată o festivitate la Ciolpani în cadrul căreia primul ministru al României Florin Cîțu, ministerul de Interne Lucian Bode și secretarul de stat Raed Arafat i-au felicitat pe stingători, printre ei și 10 pompieri buzoieni. La întoarcere spre județul Buzău aceștia au intervenit pentru a acorda sprijin victimelor unui accident de circulație.

“Pe drumul spre casa, cei 10 pompieri buzoieni ce au acționat pe teritoriul Greciei, au dovedit încă o dată empatia față de semeni. Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal al I.S.U. Buzău, obosiți și nerăbdători să-și întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în fața lor. Fără a sta pe gânduri, aceștia au oprit, s-au dat jos și au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenție la care participă”, se arată într-o postare pe Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.
Pompierii au coborât din micorobuzul în care se aflau și au procedat la acordarea primului ajutor.

“Ulterior au verificat zona si au început evaluarea victimei, un motoclist ce a întrat în impact cu un alt autoturism, în urma caruia s-a ales cu multiple trautisme la nivelul membrelor. Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, pastrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanței…”, potrivit ISU Buzău.
Accidentul s-a produs la ieșire din localitatea Ciolpani.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ