SANCȚIUNI LA PROTEST

0
127

Peste 50 participanţi au fost amendaţi de jandarmi
Peste 50 de protestatari au primit amenzi de la jandarmi pentru nerespecarea prevederilor legale privind starea de alertă. Jandarmeria, în cooperare cu Poliţia și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi Poliția Locală, a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele ce au avut loc, luni seara, în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. Potrivit legii, după prelungirea stării de alertă pe teritoriul României , care a început cu data de 14 martie, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.
Așa strigau luni seara cele aproape 200 de persoane adunate pe Platoul Dacia din centrul municipiului. Cei mai mulţi dintre participanţii la protest nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Permanent, pe timpul desfășurării manifestațiilor, echipele Jandarmeriei au adus la cunoștința persoanelor prezente la miting prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. În urma protestului, peste 50 de participanţi au fost amendaţi de jandarmi.
După prelungirea stării de alertă pe teritoriul României , care a început cu data de 14 martie, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ