“Săptămâna verde” în raiul Băncii de resurse genetice

0
105

Mii de soiuri prezentate de cercetărori elevilor buzoieni
Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău a fost aleasă de către o serie de instituții de învățământ pentru a fi vizitată în “Săptămâna verde”. Unde altundeva mai poți găsi în același loc cercetători, laboratoare, sere și multe informații despre mediul înconjurător. Banca de Gene este una dintre puținele instituții în care elevii își pot însuși informații despre plante și legume, fiind martori totodată la procesele științifice și tehnologice de păstrare sau dezoltare a soiurilor deosebit de importante pentru zestrea genetică a României. Mii de semințe sunt păstrate cu sfințenie de către specialiștii Băncii de gene întrucât sunt deosebit de importante pentru viitorul agriculturii și în același timp pot răspunde unor nevoi individuale. Copiii veniți în vizită la instituția din Parcul Crâng au putut afla despre plante cu un rol major în tratarea unor boli dar și despre legume despre care nu au mai auzit vreodată.
Serele Băncii de Resurse Genetice sunt cele mai importante pentru cercetători. Aici copiii au putut afla despre stadiul dezvoltării unei plante, cum i-au naștere anumite soiuri și cum pot fi protejate împotriva bolilor sau a frigului pe timpul iernii.
Banca de Resurse Genetice de altfel desfășoară activități didactice prețioase pentru cei care își doresc să activeze în viitor în domeniul agriculturii și cercetării. Aici a avut loc un proiect inedit prin intermediul căruia tinerii au putut obține o diplomă de calificare în legumicultură. Cursurile au fost predate chiar de către cercetătorii instituției iar cursanții s-au bucurat de toate condițiile necesare astfel încât la final să se bazeze pe cunoștințe solide în domeniul agricol. Au avut la dispoziție sere, laboratoare, o sală de curs cu proiector și o multitudine de surse științifice prin intermediul cărora să poată descoperi tainele care stau în spatele îmmulțirii și protecției plantelor.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ