Scandal la Primăria Buzău pe tema gardurilor vii

0
12

Cel mai mare buget, dar nu au bani de întreținerea spațiilor verzi
Municipiul Buzău se prezintă ca după o arătură, după ce primăria a comandat distrugerea gardurilor vii. În ședința consiliului local, primarul și directorul Urbis au oferit explicații contradictorii vizavi de motiv. Deși buzoienii plătesc taxe și impozite, administrația locală a decis ca perdelele de verdeață să dispară pentru că nu există bani să le mai întrețină.
Primăria Buzău a aprobat, potrivit conducerii acesteia cel mai mare buget din ultimii ani. Cu toate acestea, gardurile vii din municipiu au fost distruse spre disprețul buzoienilor care vedeau în acestea, oaze de verdeață. În afara faptului că oferă oxigen, gardurile vii sunt perdele împotriva prafului și aduc un aport estetic între blocurile din beton. De ce au fost distruse? Pentru că primăria a decis să nu mai cheltuie bani cu întreținerea acestor garduri vii…
Unul dintre consilierii locali a precizat că primăria trebuie să țină cont de dorința buzoienilor având în vedere taxele și impozitele pe care le plătesc dar și beneficiile care le aduc gardurile vii din punct de vedere urbanistic.
Primarul Constanin Toma a oferit o explicație contradictorie cu cea a directorului Urbis declarând că de fapt din pricina gunoaielor au fost tăiate gardurile vii.
Dacă există o problemă legată de deșeuri atunci primăria ar trebui să își îndrepte atenția către Rer Sud, firma delegateă cu gestionarea gunoaielor nicidecum să ia o decizie pompieristică. Anul trecut, tot din pricina faptului că primăria nu a investit în spațiile verzi, buzoienii au reclamat acest fapt motiv pentru care acum gardurile au fost scoase iar discuțiile nu vor mai avea loc.
Buzoienii au reclamat distrugerea gardurilor vii dar în ciuda dorinței lor de a fi păstrate, administrația continuă să le distrugă.
“Plantati gard verde. Plamân pentru oxigen, barieră pentru praf!”, a scris un buzoian pe Facebook în timp ce un altul le transmite auatorităților locale:
“Mai lăsați cheltuielile inutile nu ne trebuie parcări. Vrem aer curat fără noxe, gândiți cu capul..”

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ