Scandal la scenă deschisă în Primărie

0
19

Primăria a pierdut procesul cu un angajat
Primăria Municipiului Buzău a pierdut procesul cu Mădălin Daniel Tudorache, fostul director al Biroului Îndrumare și Control Asociații de Proprietari. Șeful BICAP a fost înlăturat din funcție în urma unei analize a activității, efectuate de către primarul Municipiului Buzău. În ședința Consiliului Local, Constantin Toma a fost întrebat dacă știa faptul că angajatul său trecea prin momente de cumpănă alături de familie atunci când în urma unui raportul de de evaluare a fost notat cu calificativul “nesatisfăcător”.
Fostul șef al BICAP, Mădălin Daniel Tudorache, a atacat în instanță la Tribunalul Buzău raportului de evaluare a performanţelor individuale a funcţionarilor publici din 22.07.2021, prin care a fost evaluat şi i s-a stabilit calificativul „nesatisfăcător”. Rezultatul a fost demiterea sa din funcție. Evaluarea a fost făcută de către Primarul Constantin Toma, deși a declarat unul dintre consilierii locali nu avea atribuții pentru o astfel de analiză.
Secretarul general al Primăriei Buzău, Eduard Pistol a declarat că evaluarea a fost făcută de către primarul Constantin Toma având în vedere că persoana sa, cea care ar fi trebuit să se ocupe de stabilirea calificativului se afla în conflict cu angajatul.
Subiectul a iscat tensiuni în ședința Consiliului Local Municipal după ce primarului Constantin Toma i s-a transmis că angajatul respectiv a fost evaluat în momentul în care trecea alături de familie prin momente de cumpănă.
Primăria Buzău a făcut recurs la Curtea de Apel Ploiești, după ce instanța buzoiană i-a dat dreptate angajatului iar soluția finală a fost dată tot în favoarea funcționarului public. Prin urmare instanța a dispus anularea Raportului de evaluare prin care reclamantul a fost evaluat şi s-a stabilit calificativul „nesatisfăcător”.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ