Scandalul ATV-urilor la Lopătari

0
26

Poliția a aplicat o amendă
O întrunire a pasionaților de off-road care a adunat în jur de 100 de ATV-uri la Lopătari a pus pe jar întreaga comunitate. În weekend o parte dintre localnici au acuzat turiștii că au produs distrugeri pe proprietăți și au amenințat că vor face plângeri la Poliție. Pe paginile de socializare au apărut imagini care prezentau dezastrul de după distracția pe patru roți.
“Proprietate privata tavalita de niste incompetenți,,,posesori de atv,care nu stiu decat sa isi bata joc de altii….prin aceasta postare anunt public ca se vor monta cuie in diferite puncte ale acestor proprietăți pentru a limita accesul spre zona mocearu,,,,,,drumul public este una, proprietatea privata este alta. Asta nu este nici 1 la suta din ce au stricat”, scrie Silviu pe Facebook.
O postare în legătură cu raliul ATV-urilor a avut-o și primarul comunei Lopătari, care a anunțat că evenimentul nu a fost autorizat.
CLAUDIU CONSTANTIN FACEBOOK
“În urma unor discuții…vreau să fac precizarea că Primăria Lopătari nu a aprobat/autorizat niciun eveniment referitor la competiții cu ATV-uri și nici nu a fost înștiințată de organizarea unui astfel de eveniment pe drumurile din administrarea noastră. Vă rog să ne înștiințați dacă apar distrugeri de proprietate privată și drumuri deschise circulației publice, precum și orice situație conflictuală cu participanții la acest eveniment. Dorim o bună colaborare cu orice organizator de astfel de evenimente, atât timp cât se respectă legea și, mai ales, bunul simț”.
Ulterior, discuțiile aprinse s-au mutat în ședința Consiliului Local al comunei Lopătari. Primarul localității a fost acuzat de un consilier că ar fi sunat autoritățile pentru a sesiza producerea unor distrugeri, lucruri care nu ar fi fost conforme cu realitatea.
Edilul a răspuns că a avut un dialog cu oamenii legi având în vedere numeroasele sesizări venite din partea oamenilor.
De cealaltă parte au existat și persoane care au considerat că întâlnirea pasionaților de off-road la Lopătari a fost binevenită din punct de vedere turistic. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, nu au fost aplicate amenzi pentru distrugeri și nici sesizări nu au fost primite. În schimb oamenii legii au aplicat o amendă în valoare de 5000 de lei potrivit Legii 171/2001 pentru sancționarea faptelor la regimul silvic. Mai precis polițiștii au aplicat sancțiunea întrucât pasionații de off-road au pătruns în fondul forestier fără a respecta legea, adică fără documentațiile și avizele necesare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ