Scandalul CERN din CLM

0
12

Profesori aleși transparent sau “cu carnetul de partid”?
20 de profesori de fizică, biologie, chimie, informatică și matematică se vor deplasa în perioada 15-21 aprilie în Elveția la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN). Motiv de dispute între consilierii locali și reprezentanții primăriei din pricina faptului că alegerea cadrelor didactice a fost făcută netransparent. Practic, ceilalți profesori din județul Buzău nu au avut posibilitatea de a-și exprima dorința de participare.
George Vlad, consilier local și în același timp reprezentant al Inspectoratului Județean Școlar a declarat că profesorii au fost aleși încă din anul 2020 pentru a participa la deplasarea din Elveția iar informația era cunoscută la nivel de instituție.
Pe lista persoanelor care vor merge la CERN se află și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Daniela Palcău.
Primăria a alocat pentru deplasarea celor 20 de cadre didactice 112.590 de lei din bugetul local, bani pentru deplasarea cu autocarul și avionul dar și pentru cazare la Hotelul CERN din Geneva de trei stele.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ