Scandalurile care au marcat IPJ Buzău

0
33

Anchete peste anchete la inspectorat
Pentru Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, anul 2021 a fost marcat de un scandal de proporții, care s-a lăsat cu anchete interne. Vorbim despre episodul buzoianului agresat în prezența polițiștilor de mai mulți indivizi iar debutul lui 2022, pentru oamenii legii pare să se încadreze în același registru. Din nou vorbim despre cercetări interne, ca urmare a conflictului din parcarea unui cunoscut hypermarket din municipiul Buzău. Iar dacă vorbim de hypermarketuri, tot în fața unui agent economic din oraș, anul trecut a avut loc un eveniment în care a fost implicat un echipaj de poliție.
Acestea sunt imaginile care au marcat activitatea polițiștilor buzoieni în 2021, după ce un buzoian care filma pe marginea unui drum, cum mai mulți indivizi comercializau păsări, a fost snopit în bătaie, în prezența oamenilor legii. După ce imaginile au devenit virale, IPJ Buzău a anunțat o anchetă internă care prin care să se cerceteze modul în care polițiștii și-au făcut treaba. Tot anul trecut, în parcarea unui hypermarket, un șofer care ar fi desfășurat activității ilegale de transport, a intrat peste un polițist în mașină și i-a smuls un document.
Nici nu a început bine anul 2022, că din nou IPJ Buzău se află în mijlocul unui scandal. Un bărbat a fost bruscat în fața unui hypermarket de către angajații unei firme de pază, pentru că reclamase faptul că a fost înșelat la preț.
În loc să verifice aspectele relatate de reclamant și faptul că bărbatul a fost agresat de paznici, polițistul și jandarmul sosiți la fața locului l-au încătușat și reținut pe buzoianul care filmase întreaga scenă.
Din nou, reprezentanții IPJ Buzău au anunțat o anchetă internă pentru a stabili dacă oamenii legii au procedat corect, anunțând în același timp verificări și în ceea ce privește aspectele reclamate de buzoianul care a declarat că a fost păcălit la preț.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ