Scântei între Consiliul Județan și Primăria Buzău

0
63

Transportul de persoane, mărul discordiei
Consiliul Județean a demarat campania de eliberare a licențelor pentru transportul rutier de persoane în județul Buzău. Majoritatea liniilor au fost adjudecate dar sunt așteptate și contestații.
În afara nemulțumirilor pe care le-ar putea avea transportatorii din județ în legătură cu licențele pe anumite trasee, mai există o problemă din care ar putea rezulta neînțelegeri de această dată între Consiliul Județean și Primăria Buzău. Societatea Trans-Bus S.A administrată de municipiul Buzău a păstruns din ce în ce mai mult pe traseele județene astfel încât unele dintre rute sunt dublate iar călătorii împărțiți.
Prin urmare, soluția ca transportul județean să fie administrat doar de către Consiliul Județean ar fi înființarea unei societăți pe modelul celei aflate în administrarea Primăriei Buzău.
Subiectul legat de cursele pe care Primăria Buzău prin Trans-Bus le desfășoară pe raza județului Buzău este unul sensibil pentru Consiliul Județean, de aici și decizia administrației ca pe viitor să înființeze un serviciu de transport propriu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ