SCM GLORIA BUZĂU MAI AŞTEAPTĂ. NAŞTERE CU FORCEPSUL! Soarta noului club, decis într-o „extraordinară” săptămâna viitoare

0
99

Sport Club Municipal Gloria Buzău mai are de asteptat până va vedea lumina zilei. Consilierii locali au respins astăzi proiectului de hotărâre cu privire la înfiintarea noii entităti sportive, iar soarta acesteia va fi decisă, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. Excluderea unor ramuri sportive importante din activitatea noului club si sediul acestuia au fost principalele impedimente în aprobarea proiectului.
Actul prin care va lua naştere Sport Club Municipal Gloria Buzău, noua entitate sportivă a oraşului va fi semnat, cel mai probabil săptămână viitoare, într-o şedinţă extraordină. Asta după ce astăzi, în şedinţa ordinară a lunii, proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul minim de voturi pentru a fi adoptat. Primul care a luat cuvantul a fost consilierul local George Vlad, director al Palatului Copiilor Buzău. Acesta a spus că proiectul de hotărâre nu cuprinde din prima faza a sa cele mai importante ramuri sportive din judeţ.
Cuvântul a fost luat si de consilierul local Ion Viorel, fost antrenor şi jucător al defunctei FC Gloria Buzău. Acesta s-a declarat nemulţumit de polivalenţă ramurilor sportive care vor trebui să activeze în întrecerile sportive cu denumirea „Gloria Buzău”.
Consilierii locali au invocat faptul că denumirea de SCM Gloria Buzău va atrage probleme juridice municipalităţii, având în vedere faptul că Fotbal Club Gloria Buzău deţine înregistrate la OSIM, atât numele, cât şi culorile şi grafica emblemei. Primarul Constantin Toma a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, fapt confirmat ulterior şi de deputatul de Buzău, Sebastian Radu.
Faţă de proiectul iniţial vor avea loc o serie de modificări. Cea mai importantă priveşte Consiliul Director. Din cei cinci membri, toţi vor fi aleşi de către consiliul local, faţă de doar trei câţi eraU prevăzuţi în prima fază, ceilalţi doi fiind numiţi direct de către primarul Constantin Toma. Proiectul de hotărâre a fost respins, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o şedinţă extraordinară în care soarta acestuia să fie decisă.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ