Școală pentru unii, online pentru alții

0
14

Testarea copiilor pune la încercare părinții și profesorii
O bună parte dintre școlile aflate în județul Buzău și-au deschis larg porțile. Vorbim despre instituțiile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului a depășit 60 de procente. Celelalte școli au trebuit să păstreze lacătul pe uși iar elevii au învățat online. Peste toate acestea, părinții au aflat că cei mici vor fi testați periodic de către profesori. Atât cadrele didactice cât și părinții cred că testarea ar trebui făcută de personal specializat.
Nu toți elevii din județul Buzău au avut norocul de a se întâlni cu profesorii față în față. Spre exemplu la o școală din Pogoanele, nu a fost atins pragul de 60 de procente privind vaccinarea motiv pentru care copiii au trebui să învețe în continuare în fața calculatoarelor. În celelalte școli, cadrele didactice s-au întors la catedre. Un motiv de bucurie atât pentru profesori cât și pentru școlari.
Potrivit autorităților, elevii vor trebui testați Covid-19 cu teste antigen din salivă de către cadrele didactice, de două ori pe săptămână. Acest lucru va afecta modul de desfășurare al cursurilor întrucât nu există personal suficient iar profesorii nu au experiența necesară.
Nici părinții nu sunt de acord cu testarea copiilor de către profesori. Indicat ar fi ca acest lucru să se facă de personal specializat sau acasă în familie.
Nici sindicatele din Educație nu sunt de acord cu testarea elevilor de către profesori întrucât cei din urmă nu sunt pregătiți și nu au competențe medicale.

Florin Zafiu
Adrian Medeleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ