Scoaterea pinilor de pe Bld.Unirii a declanșat scandal

0
13

Val de critici la adresa administrației locale
Scoaterea cu tot cu rădăcină a pinilor de pe scuarul care separă sensurile de mers de pe Bulevardul Unirii Nord a generat un întreg scandal în contextul în care în ultima vreme se vorbește din ce în ce mai mult despre protejarea mediului înconjurător iar primăria a ales ca în 2022 să scape și de gardurile vii din oraș. Operațiunea realizată în miez de noapte i-a iritat pe buzoienii care nu au lăsat netaxat gestul administrației locale.
“Betoane peste tot betoane. Așa va ajunge și parcul Crâng ! Blocuri, case și platforme betonate !”, a scris un buzoian pe Facebook.
Mesajele de indignare au continuat:
“De condamnat. În vest se toaletează sau se scot numai ziua, cu garduri de protecție cu dirijare spre rute alternative, cu toate aprobările afişate mare şi clar, inclusiv cu explicații, de ce, şi când se vor înlocui. Nici o aprobare de construcție nu poate fi aprobată dacă nu respectă suprafața de 30% de spațiu verde din proiectul imobiliar”.
Arborii au fost scoși ca urmare a lucrărilor de modernizare ce au loc pe Bulevardul Unirii.
Reprezentanții Urbis au declarat că arborii vor fi replantați.
Cât privește arborii aflați pe de-o-parte și de alta a trotuarelor de pe bulevardul Unirii, reprezentanții Urbis au precizat că nu se vor impune lucrări similare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ