ȘCOLI REABILITATE, COSTURI REDUSE

0
101

Se face economie la sânge, în scolile din municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma le-a trasat directorilor unitătilor de învătământ 5 criterii de performantă, iar cel mai important de atins este cel legat de reducerea cheltuielilor de întretinere cu cel putin 25%. În acest sens, unele dintre scoli si-au montat centrale termice, altele vor fi reabilitate termic astfel încât căldura primită de la Regia Autonomă să nu mai fie irosită.

O grădiniță, o școală și un liceu din municipiul Buzău vor fi reabilitate termic cu bani proveniți din fonduri europene. Documentația tehnico-economică a fost aprobată de  consilierii locali în ședința extraordinară de astăzi, iar proiectele vor fi depuse în cel mai scurt timp. Pașii ce trebuie urmați sunt numeroși, dar autoritățile cred că, cel târziu peste un an, vor începe lucrările de reabilitare termică la Grădinița Cei șapte pitici, Liceul Henri Coandă și la Școala numărul 11.

Totodată, pe perioada verii, școlile din municipiu au efectuat diferite lucrări de reabilitare astfel încât elevii să fie primiți în condiții bune. Edilul Buzăului spune că nu a refuzat nicio solicitare venită din partea directorilor instituțiilor de învățământ privind investițiile în școli sau grădinițe.Primarul Constantin Toma a vorbit și despre cele cinci criterii de performanță pe care le-a trasat directorilor de școli. Dacă acestea vor fi atinse, și bugetele sau investițiile în unitățile de învățământ performante vor fi mai mari.

Primarul Constantin Toma spune că, prin aceste lucrări de reabilitare termică, în unitățile de învățământ respective se vor face reduceri la cheltuielile de întreținere de peste 80%.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ