ȘCOLI ȘI  GRĂDINIȚE, COMASATE

0
121

Școli și  grădinițe din mediul rural, fiecare cu mai puţin de zece elevi, vor fi comasate din anul şcolar viitor, copiii urmând să fie preluaţi de şcolile generale din satele de centru, iar transportul lor ar urma să fie asigurat de primării cu ajutorul microbuzelor şcolare.

Măsura a fost luată în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de joi, care a avut loc la Prefectura Buzău în cadrul căreia participanții, reprezentanți ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Inspectoratului Școlar Județean și primari din judeţ,  au discutat pe marginea comasării unor școli și grădinițe din județul Buzău, tema fiind propusă de Ministerul Afacerilor Interne.

Deciziile luate de autoritățile locale au ca argument numărul tot mai mic de preșcolari și școlari înscriși în grădinițele și școlile propuse pentru comasare și cheltuielile foarte mari cu întreținerea imobilelor unde funcționează unitățile de învățământ.

Sindicaliştii din învăţământ spun că unităţile şcolare sunt obligate să se încadreze într-un buget fix şi de aceea s-a cerut comasarea unor clase sau chiar a unor şcoli.

Astfel, în anul școlar 2018-2019 urmează să fie comasate şcoli şi grădiniţe din Nehoiu, Gura Teghii, Zărneşti, Săpoca, Pietroasele, şi Mânzăleşti. În cadrul întrunirii, prefectul Carmen Ichim a atras atenția primarilor că trebuie, în continuare, să se ocupe de conservarea spațiilor acestor școli care urmează să fie desființate, pentru a se evita degradarea sau distrugerea lor. Mai mult decât atât, ei trebuie ca până la data de 5 martie, când va avea loc o nouă întâlnire, să prezinte situația tuturor grădinițelor și școlilor recent reabilitate, a celor desființate și să formuleze propuneri cu privire la destinația pe care ar putea să o dea acestor spații.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ