Zeci de unităţi de învăţământ din judeţ îşi vor primi elevii în condiţii improprii, la începutul noului an şcolar. Este vorba, în special, despre grădiniţe care funcţionează în spaţii improvizate şi subdimensionate, motiv pentru care nu au primit autorizaţii de la Direcţia de Sănătate Publică. Altele, din mediul rural, nu au au fost autorizate pentru că nu le asigură celor mici condiţii minime de igienă, neavând sursă de apă potabilă.
În evidenţele Direcţiei de Sănatate Publică Buzau sunt inregistrate, în total, 576
unităţi de învăţământ de toate nivelurile. Mai mult de 10 la sută dintre acestea nu au autorizaţie sanitară, în acest moment, cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar. Este vorba despre 60 unităţi de învăţământ de stat, neautorizate, 9 din mediul urban şi 51 unităţi din mediul rural.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au precizat în şedinţa Colegiului prefectural care sunt unităţile neautorizate, din mediul urban, şi care au fost poblemele identificate în urma controalelor.
Ca şi în anii anteriori, la începutul lunii august, Direcţia de Sănatate Publică Buzău, susţine că a reamintit primăriilor obligaţia remedierii deficienţelor apărute în unităţile şcolare precum şi asigurarea apei potabile din surse autorizate sanitar şi monitorizate permanent.
Laurenţiu Marinov/Robert Oprea