ŞCOLILE BUZOIENE, COMPLET INFORMATIZATE

0
71

Buzăul va fi primul judeţ cu reţea şcolară complet informatizată. Elevii şi profesorii din toate şcolile şi liceele vor fi dotate cu echipamente digitale de ultimă generaţie printr-un proiect pilot,  ce constituie o premieră la nivel naţional.

Buzăul a fost ales ca judeţ pilot,  în urma unei evaluări, fiind singurul din ţară unde unităţile de învăţământ vor fi dotate cu echipamente IT din cea mai nouă generaţie. Toate şcolile din judeţul Buzău, fără nicio excepţie, vor fi parte în acest proiect. Şi cătunele îndepărtate ale judeţului vor beneficia de conectare la serviciul de Internet, profesorii vor primi laptopuri, iar elevii tablete pe care le vor folosi doar la şcoală. Beneficiari vor fi elevii din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a precum şi cei din învăţământul profesional.

Setul de echipamente IT cuprinde tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, precum şi imprimante 3D-ready destinate celor din învăţământul profesional. Suplimentar, toate şcolile vor beneficia de conectare la internet. Buzăul a fost desemnat câștigător în cadrul unui proiect pilot desfășurat de către Ministerul Educației Naționale, în urma unei competiţii în care s-au înscris 13 judeţe.

Unităţile şcolare din judeţ vor beneficia de o finanțare europeană de peste 25 de milioane de euro, pentru ca toate unitățile de învățământ să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Astfel vor fi înlăturate diferenţele existente între învăţământul rural şi cel din mediul urban. Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela că va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor. Consiliul Judeţean şi-a asumat obligaţia de a asigura mentenanţa sistemelor pe perioada implementării proiectului. Săptămâna viitoare, la Minsiterul Educaţiei, va fi semnată cererea de finanţare. (Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ