Scrisoare către ministrul Agriculturii

0
5

Programul pentru legume în spații protejate, greu de accesat
Claudiu Breazu, președintele Cooperativei Agricole de Legume Glodeanu Sărat i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii cu privire la programul de minimis privind cultivarea legumelor în spații protejate. Buzoianul atrage atenția asupra faptului că finanțarea este accesată cu dificultate din pricina prevederilor stabilite în hotărârea de guvern.

SURSA BREAZU CLAUDIU FACEBOOK
“Domnule ministru vă aduc la cunoștință că după discuțiile avute cu colegii mei din cooperativa și din bazinul legumicol Glodeanu Sărat jud Buzău, am descoperit că HG. programul de minimis legume in spatii protejate, în forma actuala este foarte greu de pus în practică.Cantitățile de legume pe care le prezentați vor fi foarte greu de îndeplinit și pe tot ciclul 1 de producție, dar cum spune legea până la 10 iunie eu cred că va fii imposibil pentru 90% din producători din toată tara”, i-a transmis Claudiu Breazu, președintele Cooperativei Agricole de Legume Glodeanu Sărat ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
În finalul scrisorii deschise, buzoianul îi solicită ministrului de resort reevaluarea cerințelor.

“Cantitatea de legume să fie mult mai mică deoarece este ciclu scurt și nu ciclu prelungit și data să fie 1mai – 30 iunie să nu mai trebuiască să cerșim prelungirea termenului.Vă rog să luați în considerare cea ce v-am scris că este o realitate din teren și tot odată dacă veți face aceste modificări mai luați un stres din spatele nostru și așa încărcat foarte tare”, a punctat Claudiu Breazu.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ