“SCURTCIRCUIT”, PRMEIERĂ LA HAPPY CINEMA

0
170

“Scurtcircuit”, cel mai recent film al regizorului Cătălin Saizescu a avut premiera de gală duminică seară la Buzău. O parte din echipa filmului a fost prezentă la Happy Cinema pentru a se întâlni cu spectatorii care au urmărit proiecţia.  Filmul are la bază o întâmplare reală, mai exact, tragedia din august 2010, de la Maternitatea Giulești. Prinși în vâltoarea evenimentelor sunt Melania, o elevă de 15 ani, care rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Părinții minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiți și decid să dea copilul spre adopție. Prin intermediul unui funcționar abil găsesc și „cadrul legal” pentru vânzarea bebelușului către o familie de români stabiliți în străinătate. La doar o zi după nașterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebelușul este însă mistuit de flăcări.

Actriţa Georgiana Saizescu a vorbit despre rolul pe care l-a interpretat în filmul  “Scurtcircuit”.

“Scurtcircuit” este mai mult decât un film, spune regizorul Cătălin Saizescu, este un proiect, pentru că toţi banii obţinuţi din încasări vor fi donați pentru achiziţionarea de incubatoare pentru maternităţi.

Pentru realizarea sa de excepţie, filmul a primit „The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A, extrem de important. A fost, totodată, primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ