SE ANUNȚĂ PROTESTE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

0
111

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de salarii, de reducerea de posturi din mai multe şcoli şi de comasarea claselor, acuzând discriminarea personalului din educaţie prin neacordarea unor sporuri. Ei  afirmă că, deşi s-a promis că nu vor fi scăderi salariale, personalul nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă pierde bani din salariu din cauza Codului fiscal.

Sindicaliștii spun că, din cauza modificărilor la sistemul de plată a contribuțiilor, există situații în județ în care contabilii nu știu cum să calculeze salariile personalului nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă.

Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţamântului Preuniversitar din Buzău consideră că personalul din educație este discriminat, dacă se ia în calcul faptul că, guvernanții, de fiecare dată, au ținut cont de solicitările făcute, de-a lungul timpului, de sindicaliștii altor instituții bugetare.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a dat un ultimatum Guvernului prin care a cerut rezolvarea unor probleme cu care se confruntă angajaţii din educaţie. Ei anunță că vor trece la acţiuni de protest, dacă în maximum două săptămâni nu vor începe negocierile. Sindicaliștii buzoieni speră însă să nu se ajungă la grevă generală.

Principala problemă a sistemului, spun sindicaliștii, se referă la reducerea posturilor, din cauza costului standard per elev, care este calculat greșit. Aceștia spun că sunt posturi unice care sunt desființate. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ