Se caută urgent medici la Spitalul Județean

0
11

Posturi scoase la concurs în decembrie și februarie, republicate în aprilie
Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o lipsă acută de medici. 15 posturi care au fost scoase la concurs în luna decembrie 2021, ulterior în februarie pentru că nu au fost ocupate, sunt din nou republicate în luna aprilie. Sunt căutați specialiști pentru acoperirea deficitului de personal pentru secțiile de Cradiologie, ATI sau UPU.
“Spitalul Județean de Urgentă Buzau caută medici pentru diverse specialități: cardiologie, medicină internă, gastroenterologie, ATI, medicină de urgentă, neurologie și altele. Va aștept să construim împreună o echipă energică, tânără și să le oferim buzoienilor posibilitatea de a fi tratați la standardele actuale”, a scris pe Facebook Ștefania Manolescu, directorul medical al Spitalului Județean Buzău. Este de fapt un strigăt de ajutor pe care Spitalul Județean Buzău îl face în contextul unei crize acute de personal.
Pentru a diminua din deficit, cea mai mare unitate spitalicească din județ scoate la concurs 15 posturi de medici, aceleași pentru care au mai fost organizate selecții anterior în luna decembrie a anului trecut și în luna februarie 2022.
Totodată, în afara celor 15 posturi disponibile, la începutul acestui an Spitalul Județean Buzău scoatea la concurs alte 10 locuri care din nefecire nu au fost ocupate în totalitate.
Unitatea spitalicească a devenit în ultima perioadă unul dintre cei mai mari angajatori din județ, oferind atât salarii tentante cât și condiții de muncă îmbunătățite. Cu toate că se fac investiții aproape anual și se scot la concurs zeci de posturi, puțini sunt cei care își arată deschiderea pentru a urma o carieră în domeniul medical, existând la acest moment o criză a specialiștilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ