Se caută voluntari pentru misiuni umanitare

0
12

Val de emoție în unitățile școlare din județ
Instituțiile de învățământ din județ strâng rândurile pentru a da o mână de ajutor refugiaților ucrainieni. La Colegiul Național Mihai Eminescu este organizată o campanie de donații pentru familiile care și-au lăsat în urmă casele pentru a fugi din calea războiului. În același timp se caută voluntari pentru a desfășura misiuni umanitare la granița dintre România și Ucraina.
Buzoienii care doresc să doneze alimente sau bunuri pentru familiile din Ucraina refugiate pe teritoriul României o pot face la Colegiul Național Mihai Eminescu. Un punct de colectare pentru donații a fost înființat și la Centrul Cultural Marghiloman.
Emoția crizei din Ucraina a dat naștere unui val de acțiuni umanitare organizate la acest moment de unitățile școlare din întreg județul Buzău.
Primii refugiați ucrainieni care au ajuns la Buzău au fost deja cazați la Liceul cu Program Sportiv. Vorbim despre două familii, patru adulți și doi minori din Odessa, unul dintre orașele supuse unui tir îndelung de bombardamente.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ