SE DESFIINȚEAZĂ GARAJELE DIN ORAȘ

0
115

Primăria Buzău continuă și în acest an acţiunea de înfiinţare a locurilor de parcare care sunt insuficiente în municipiu și nu răspund solicitărilor venite din partea proprietarilor de mașini.

Astfel, municipalitatea încearcă să valorifice orice suprafață a domeniului public, pentru amenaja astfel de spații, în acest sens. Recent, administrația locală atrage atenția că în viitorul apropiat, vor fi amenajate parcări în strada Bazalt, la blocurile F1-F5. Totuși, municipalitatea le dă o veste proastă buzoienilor care dețin garaje în zonă. Ei sunt anunțați că într-un anumit termen de timp, aceste construcții trebuie să dispară.

În situaţia în care, până la data respectivă, acele construcţii nu sunt desființate de posesorii lor, atunci Primăria va interveni și le va demola. Acest lucru însă îi va costa pe buzoienii care nu au fost cooperanți, deoarece municipalitatea intenţionează să-şi recupereze cheltuielile pe care le va avea de suportat cu desființarea garajelor.

Garajele au atât autorizaţii de construire, cât şi acorduri anuale primite de la Primăria Buzău pentru a ocupa domeniul public. Totuși, acestea din urmă au și unele clauze pe care posesorii unor astfel de construcții sunt obligați să le respecte.

După zona Bazalt, administrația locală va trece la amenajarea unei alte parcări, pe strada Pietroasele, acolo unde garajele existente vor fi desființate. În ceea ce privește strada Frăsinet, autoritățile anunță că începând cu a doua jumătate a anului curent intenționează să extindă, cât mai mult, lucrările de realizare a locurilor de parcare.

În decursul anilor, multe dintre garaje s-au transformat în adevărate depozite de produse agroalimentare, de piese de mobilier și de alte obiecte de care locatarul nu mai are nevoie prin apartament. Odată ce acestea vor fi desființate, se va crea spațiul necesar amenajării locurilor de parcare ce urmează să fie atribuite mai apoi riveranilor, în urma unei licitații.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ